To tylko orientacyjne przykłady, menu może
zostać zmodyfikowane do potrzeb naszych klientów.
Organizujemy również przyjęcia o innym charakterze, czasami
o dużo bardziej fantazyjnym menu serwowanym do stołu, lub
podawanym na ogólnodostępnym bufecie.
Dotychczas podawaliśmy:
ZUPY
-rosół z makaronem
-rosół z pierożkami raviolini ( z mięsem, wyrób
własny)
-barszcz
z pasztecikiem (ciasto franc. mięsny farsz , wyrób własny)
-grzybowa z grzybów leśnych
-ogórkowa
- zupa tom-yum
-karaibska zupa rybna
-żurek
-krem
z brokułów z prażonymi pestkami z dyni
-krem z cukinii z ziarnem sezamowym
-pieczarkowa
-krem z pieczarek
-węgierska zupa gulaszowa
CIEPŁE DANIA
-kotlet schabowy
-kotlet schabowy z duszoną cebulą ,serem i ziołami
-schab panierowany bułką i sezamem zapiekany z ananasem
-schab z grilla z sosem pieprzowym
-schab z grilla z masłem ziołowym
-żeberka wieprzowe zapiekane z miodem
-polędwiczki wieprzowe w japońskiej marynacie
-krewetki tygrysie z avocado i dipami
-tradycyjne zrazy zawijane (ze schabu)
-kurczak pieczony
-szaszłyki z piersi kurczaka z warzywami (z pieca)
-biała kiełbasa z pieca
-ryba (filet) smażona w cieście (duże i małe kawałki)
-gołąbki z mięsem
-gołąbki jarskie z migdałami (na słono)
-sandacz smażony
-smażone filety z okonia
-cząstki kurczaka w panierce (pierś)
-boeuf a la Stroganoff
-podudzia kurczaka faszerowane pieczarkami
-kotlet mielony
-papryka faszerowana
-pierogi (wyrób własny)
z mięsem
z kapustą i grzybami
z serem Capri i ziołami
ruskie
-chili con carne
-lasagne
-różne mięsa z grilla
-makaron zapiekany „na zielono”
-łazanki z mięsem
-spaghetti
carbonara
po bolońsku
z oliwą i czosnkiem
DODATKI DO DAŃ CIEPŁYCH
-ziemniaki z wody
-frytki
-kulki ziemniaczane
-cząstki ziemniaków
-ziemniaki z pieca ziołami
-warzywa z wody (sezonowe: kalafior, brokuł, mała marchewka itp.)
-kluski
śląskie
SURÓWKI
-sałata ze śmietaną i rzodkiewką
-kapusta biała firmowa
-marchewka
-buraczki
-z kiszonych ogórków
-por z jabłkiem
-kapusta kiszona
-mizeria
-pomidory
-modra kapusta
PRZYSTAWKI
-sałatka
z kurczaka
grecka
jarzynowa
Waldorff
gyros
bałkańska z fetą
-cukinia na słodko-kwaśno
-faszerowana papryka
-mozarella z pomidorami
-schab pieczony ze śliwkami i
morelami w plastrach
-roladki a szynki faszerowane
.twarożkiem
.sałatką jarzynową
.pastą jajeczną
-pasztet
.z dziczyzny
.z kaczki
.z gęsi
-boczek zapiekany ze śliwką
-szynka szwarcwaldzka z cząstkami melona
-półmisek pieczonych wędlin
-galaretka mięsna klasyczna
-galaretka z kurczaka
- śledź
.po Giżycku (oryginalny przepis)
.w oleju
.w pomidorach
.pod pierzynką
-sushi
-ryba (filet) w sosie greckim
-ryba (filet) w cebuli
-szczupak faszerowany
-carpaccio z łososia
-łódeczki
z cykorii z krewetkami i dipem avocado
-krewetki w sosie słodko-kwaśnym na sałatce
-kuleczki twarożkowe
-pomidorki koralikowe faszerowane twarożkiem
-marynowany ser feta
-sery krojone
-masło ziołowe
-palmiery z tapenade
-palmiery z pastą sezamową
-grzanki z tapenade, pastą jajeczną , oliwą
-jajka
.z majonezem
.faszerowane
.po rosyjsku ( z kawiorem)
DESERY
-tiramisu
-mus czekoladowy
-krem cytrynowy
-chrusty
-różne ciasta
-naleśniki na słodko
-lody
|